O&N met I&J

Om maar gelijk met het belangrijkste te beginnen: Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!!!

(Via sms zijn er hier en daar al heel wat gelukwensen heen en weer gegaan, maar doordat mijn nz beltegoed op was en ik wat problemen met mijn bereik had heb ik lang niet iedereen kunnen bereiken. Bij deze dus!)

Jaja, ik hoop dat iedereen er net zo van heeft kunnen genieten als dat ik heb gedaan! Het was natuurlijk wel vreemd om oud en nieuw te vieren terwijl het niet koud, en lang licht was! Verder had ik alles ingekocht om oliebollen te brouwen, maar helaas had het hotel geen kookgelegenheid voor ons en dus moest ik o&n vieren zonder oliebollen...

Gelukkig was er een ding wat ervoor zorgde dat de jaarwisseling bijna als vanouds was. Dat was natuurlijk de aanwezigheid van Inge en Jacko!!! Super leuk om na twee en halve maand weer familie om je heen te hebben. En met een feest als O&N natuurlijk helemaal super.

Samen met Inge en Jacko sliep ik ditmaal dus in een hotel. Aangezien we elkaar troffen in Queenstown was het onmogelijk een Hostel te vinden. Queenstown is namelijk de plek op het zuidereiland om de jaarwisseling te vieren en dus was alles (inclusief campings) volgeboekt. Maar eerlijk is eerlijk zo'n hotel (met bowlingbaan) is ook wel een keer leuk!

Voordat ik I&J 's middags tegenkwam heb ik oudjaarsochtend eerst nog de enige Via Ferrata van het zuidelijk halfrond beklommen. Aangezien er geen andere aanmeldingen waren kon ik alleen met een gids aan de tocht beginnen. Dit zorgde ervoor dat we alle routes hebben kunnen klimmen, doordat we halverwege de ochtend al op het punt waren waar ze normaal stoppen. Super dus!

Na het klimmen van de Via Ferrata ben ik teruggereden om mijn tentje op te halen. Ik had vanwege de drukte in queenstown de nacht doorgebracht op een DOC-camping en toen ik de ochtend opstond kwam het weer eens met bakken uit de lucht. Ik had dus mijn tent laten staan in de hoop deze 's middags droog in te kunnen pakken.. Blijven dromen frank! Maar goed, de tent kan heel goed drogen op de achterbank, dus de tent toch maar opgehaald en vervolgens naar het Coronet Peak Hotel gereden. Hier kreeg ik 20 minuutjes later dus ook gezelschap van mijn zus en zwager. Jacko had er nog wel een beetje problemen mee dat hij niet de hele Frank, maar slechts 85% van Frank terug zag :D

Van Inge kreeg ik vervolgens nog een tweetal pakketjes in de hand gedrukt. Het bleken 2 T-shirts te zijn die ik eigenlijk bij mijn afscheid al van mijn vrienden zou hebben gekregen, alleen toen waren ze nog niet klaar. Nou mensen inmiddels heb ik ze beide al gedragen, ze zijn super! Dank jullie wel!!!!

's avonds dus met Inge en Jacko naar Queenstown centrum. Eerst uitgebreid gegeten in een Mexicaans restaurant en daarna meerdere kroegen bezocht. Een beetje dom dat we vergeten waren ons paspoort mee te nemen, waardoor we een aantal kroegen niet in kwamen, maar uiteindelijk wel een tweetal kroegen gevonden waar het bier rijkelijk vloeide! Rond twaald uur bij de haven naar de livemuziek geluisterd en het mooie, maar kleine, vuurwerkshowtje bewonderd! Uiteraard daarna nog weer een paar uurtjes de kroeg in, waarna we opzoek zijn gegaan naar de bus terug naar het hotel.

De volgende ochtend/middag ontbeten in een pizzatentje om daarna met de gondola de berg op te gaan. Boven op de berg hadden we een mooi uitzicht over Queenstown en voor een beetje entertainment zijn we ook nog even met een soort van rodel een stukje van de berg afgereden. De avond werd gevuld met een potje bowlen!

De volgende dag was het alweer tijd om weer op te splitsen. Inge en Jacko verder naar het zuiden en ik naar Christchurch om mijn auto te verkopen....

Dat had ik dus niet hard op moeten zeggen. Schijnbaar heeft mijn auto het ook gehoord en spontaan wil die deze ochtend voor het eerst niet meer starten. Fijn is dat, heb ik tenminste mijn wegenwachtdekking niet voor niets afgesloten. Toen de wegenwacht mijn auto weer aan de praat had konden we dus op pad. Nog even samen wat gegeten in de stad en vervolgens afscheid genomen. Ben ik net een mooi poosje onderweg, samen met een lifter die ik onderweg ergens tegenkwam, zie ik opeens wat langs mijn raam flapperen. De auto dus maar weer stil gezet en uitgestapt. Blijkt opeens het rubber van mijn voorruit los te zitten.... De auto heeft echt zijn dag niet!!!

Gelukkig had ik sporttape, waarmee ik het een en ander een beetje kon vastzetten. Dit tape hield het precies uit tot het eerst volgende dorp (30km verderop) alwaar ik wat beter tape kon kopen. Vervolgens gelukkig zonder problemen naar Timaru kunnen rijden.

In Timaru heb ik een nacht geslapen en gratis nog wel! Toen ik aankwam wist een meisje mij te vertellen welk bed voor mij was en dat ik de volgende ochtend wel kon betalen, want dan was de manager weer terug. Ik vind alles prima en heb er dus idd lekker geslapen. De volgende ochtend echter geen manager en geen meisje te bekennen. Tja, ik had nog een paar rij-uren op het programma staan dus ga geen uren op die mensen staan wachten. Ik heb dus maar besloten dat ik mazzel had :D

De weg vervolgd naar Christchurch waar ik rond de middag aankwam. Hier kreeg ik weer een beetje een tegenslag met de auto. Aangezien de Warranty of Fitness maar 1 maand oud mag zijn als je hier je auto verkoopt moest ik daar een nieuwe van hebben. Maar toen ik bij een garage mijn auto even snel liet nakijken werd hij op 4 punten afgekeurd. Ik moet hem dus eerst behoorlijk laten opknappen voordat ik hem kan verkopen. Het ongeluk heeft hem dus iets meer in waarde laten dalen dan ik dacht. Eigenlijk komt het er nu gewoon op neer dat elk tientje wat ik er nog voor kan krijgen mooi meegenomen is.... Beetje jammer dus! Maar goed, we zullen wel zien hoe lang het duurt voordat ik hem kwijt ben en wat ik er nog voor weet te vangen. Eerst maar eens wachten op maandag om te kijken of ik hem een beetje goedkoop kan laten oplappen. dan kan die dinsdag de automarkt in om daar maximaal een week te staan. Weet ik hem echt niet te verkopen dan betaald de sloop er nog 300 dollar voor..... (En het was nog wel zo'n fijn autootje.....)

Goed, ik zit dus nog een tijdje vast in Christchurch denk ik. We zien wel. Zo maar eens even opzoek naar een vliegticket om naar Auckland te gaan op de 13e.

Mensen, spreek u allen later!

groetjes

Reacties 8

Pierre 03-01-2009 06:25

Mooi dat oud en nieuw goed bevallen is. Hier in Sydney was het super!

Succes nog met het verkopen van je auto

Grtz
Pierre

Richard & Kitty 03-01-2009 12:55

Niet met de trein terug naar Auckland?

Vind het knap als je het 10 dagen volhoudt in Christchurch. Maak een afweging tussen wat je kan krijgen en de tijd die je daar extra kan besteden aan vakantie vieren. Dat was ook mijn afweging. Succes met verkopen.

groetjes, Richard & Kitty

Marion 03-01-2009 15:12

En het idee dat je weer een dag dichter bij je zusje bent maakt natuurlijk dat niks meer erg is!!!
Fijn je even gesproken te hebben 1 januari :d

En ik zeg, tot gauw!!!!!!!!!

Hans en Elze 03-01-2009 16:10

De vraag blijft natuurlijk wat is erger, een dag dichter bij je zusje of een auto die onverkoopbaar blijkt te zijn. Of......is er een relatie tussen beiden..?

marlies 03-01-2009 17:48

ha Frank, nog de beste wensen voor 2009. Enne nog veel vakantieplezier de laatste dagen in nz.

Gr john, marlies en iris

PP 04-01-2009 13:21

"Nou mensen inmiddels heb ik ze beide al gedragen, ze zijn super!"

Mooizo , maarruh Schiet daar dan op z'n minst even een kiekje van!

Inge 06-01-2009 02:41

HE!! 't Was gezellie he?? Ik heb ons verhaal wat aangepast hoor. Je was al weer veel te snel met je reactie! Heb je de foto's ook gezien? Dikke kus en nog veel plezier in Christchurch!

Dagmar 06-01-2009 15:37

Jij ook nog een gelukkig nieuwjaar! Ik weet even niet meer of mijn smsje is aangekomen, aangezien ik die avond zelf behoorlijk uhm... tja, laat maar
Beetje laat ook nog om je een gelukkig nieuwjaar te wensen, maar ik ben nu net weer een beetje levendig na een x aantal dagen in het koude Tsjechie te hebben gezeten, wat trouwens wel weer super was!
Heel veel plezier daar nog Woepsie! En tot snel!
xxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer