3500+ meter.. dat is best hoog!

Vanuit Omarama een heel hartelijk hallo!

Ik hoor de hersenen van de Nieuw-Zeeland-kenners onder u al kraken... Omarama... Waar?

Nou om precies te zijn, ergens midden tussen Mt. Cook (dat 3500+ meter hoge bergje in dit land wat zich het hoofste hobbeltje van NZ mag noemen) en Queenstown. (Hmmm bij het nalezen van deze zin besef ook ik dat dat niet heel precies is, maar vooruit). Ik verblijf hier momenteel voor mijn tweede nacht in een tent op het erf van een grote farm. Het is een farmstay met een twintigtal bedden, maar voor mijn eerste nacht was deze volgeboekt. Aangezien er in deze kersttijd zelfs geen kribbe beschikbaar was kreeg ik dus een tent toebedeeld. Gelukkig groter dan mijn eigen tentje en inclusief bed. Slaap ik hier dus opeens 4 nachten voor een prikkie! Zoals alle rekenwonders onder u nu inmiddels hebben uitgeviegelierd (euhm, of uitgefiegelierd) zit ik hier dus tot en met kerst.

Ik had geen zin om elke dag mijn boeltje op te moeten pakken en te zoeken naar een slaapplek en dus heb ik dit punt maar tot 'basiskamp' gebombardeerd. En vandaag kwam ik er al gelijk achter dat dat helemaal geen slecht plan was. Ik ben vandaag om half zes mijn bedje uitgestapt om met de auto de 80 kilometer naar Mt. Cook te overbruggen. Zoals gezegd is Mt. Cook de hoogste berg van Nieuw Zeeland en die moesten we dus met eigen ogen aanschouwen.

Na een mooie rit heb ik mijn auto geparkeerd in Mt. Cook Village alwaar ik dacht dat het slim zou zijn even het DOC-visitorcentre in te lichten dat ik de berg op ging wandelen. (aangezien je natuurlijk uitzicht wil hebben op Mt. Cook loop je uiteraard een andere naastgelegen, lagere berg op... wat dachten jullie dan?) Dat bezoekje aan het visitorcentre zorgde echter even voor een verrassing! Ik kreeg het advies om voor de door mij uitgezochte wandeltocht 2 stokken en crampons (van die mooie ijzerenpunten onder je schoenen) mee te nemen. Na enige navraag een hotel gevonden waar ze ook dat soort spullen verhuren en daar dus naar binnen gestapt. Gelukkig wist de man die mij daar hielp te vertellen dat crampons voor deze tocht toch echt overbodig waren en dat ik het alleen met mijn gezonde verstand en die ene wandelstok ook wel zou redden.

En zo geschiede in die dagen, dat ik de berg opwandelde en zonder stenen tafelen, maar met zekers een paar hele mooie plaatjes op mijn sd-kaartje weer naar beneden kwam gestuiterd.

Goed... dat was vandaag maar wat beleefde frank de afgelopen dagen ook alweer?

Bij mijn vorige verhaal zat ik in de bibliotheek van Invergargill. Na het tikken van het verhaal heb ik de wereldberoemde 'world fastest indian' bewonderd in een locale shop. (voor de gene die niet weten wat dat is.... google nu!) en daarna ben ik via de Southern Senic Route naar Curio Bay afgezakt. De weg zelf is helemaal niet zo mooi als dat iedereen roept, maar onderweg zijn er wel overal hele leuke plekken om te stoppen. Bijvoorbeeld het zuidpuntje van het zuidereiland, een paar leuke strandjes met de bijbehorende zeeleeuwen, en een aantal mooie watervallen. De nacht heb ik doorgebracht in een backpackers in Curio Bay. Deze baai is bekend omdat hier een school nz's hectordolfijntjes leeft. Deze hebben ik dan ook in de avond mogen bewonderen evenals de zeer zeldzame geeloog-penquin! Vervolgens de volgende ochtend wederom dolfijntjes zitten spotten vanaf de ontbijttafel om vervolgens via de niagarawatervallen (even geduld voor de foto ;) ) en enkele andere mooie plekjes naar Dunedin af te zakken.

In Dunedin heb ik 3 nachten doorgebracht. Dunedin is van alle steden ter wereld de stad die het verst van Nederland af ligt. Slecht nieuws dus, ik kom weer dichterbij ;)

Verder is Dunedin van origine Schots en dat merk je o.a. aan de schotse winkels en vele ierse(?) pubs. Naast dat Dunedin erg gezellig is heeft het ook nog een wereldberoemd straatje wat ik even opgelopen ben. Yup, niet ingelopen, maar opgelopen.... Baldwin Street is namelijk 's werelds steilste straat. Steiler dan de beroemde straten in Los Angelos met een graad van 1:2,63. Ik durfde mijn auto hier niet aan te wagen, dus moest het helaas te voet doen. (Gelukkig kwam ik er 's middags terwijl net alle bussen met Japanners vertrokken.)

Goh.. wat heb ik in die stad nog meer uitgespookt... oja, ik heb het schiereiland (de otago penninsula) met een bezoekje vereerd en daar onder andere rondgewandeld door botanische tuinen en de tuinen van Larnach Castle. Het enige kasteel dat Nieuw Zeeland rijk is.

Na Dunedin ben ik via de Mouraki Boulders naar Omarama gereden en vanaf daar kennen jullie inmiddels het verhaal. Die Boulders zijn ooit tot bollen gesmolten en komen nu uit de klif rollen.

Hey mensen,

ik wens jullie allen hele fijne kerstdagen toe, een goede jaarwisseling en alvast een vrolijk pasen!

Greetz Frank

Daar zijn de foto's dan!

11 * Doubtful Sound: Hier
5 * Milford Sound: Hier
6 * Catlins: Hier

11 * Dunedin en Otago penninsula: Hier

15 * Omarama: Hier

Reacties 13

Sebastiaan 23-12-2008 14:20

Vrolijk pasen lijkt me wat vroeg, maar misschien gaat de tijd daar in NZ wel zo snel dat je inmiddels bijna bij pasen bent aanbeland. Jij ook prettige kerstdagen en een nz nieuwjaar toegewenst (of ga je stiekum 2x nieuwjaar vieren?)

Ps. De verhalen blijven mooi!

Dagmar 23-12-2008 14:53

jeej! Ik ben de eerste dit keer!
Ik wist zowaar wat de worlds fastest indian is. Een motor toch? Heb die film wel eens gezien. Fijne kerst woeperboy!

Richard 23-12-2008 15:33

Hoe stond het met de Hooker gletsjer?
Prettige kerst en een goed nieuwjaar toegewenst (waar ga je die vieren?)

Richard & Kitty

P.s. is Invercargill niet de stad die het verst van NL ligt?

Hennie 23-12-2008 16:38

Hoi Frank,bedankt voor je Kerst en Nieuwjaarswensen. Ik wens jou van harte hetzelfde toe. De paasgroet stel ik nog even uit als je dat niet erg vindt.Ik vind het geweldig om te lezen wat je allemaal onderneemt. Nog veel plezier verder en de groeten aan je zus en zwager.Hennie.

Hennie 23-12-2008 20:49

Hoi Frank, bedankt voor Kerst en Nieuwjaarswens. Ik wens jou hetzelfde behalve dat vrolijk Pasen dat doe ik wel als je weer thuis bent want je bent toch niet van plan om daar te blijven? Het is daar wel erg mooi, op jou foto's te zien, dus wat dat betreft...Doe de groeten aan je zus en zwager. Veel plezier samen. kus Hennie.

Jules en Frieda 23-12-2008 22:02

Hé Frank.Laten wij nou toch gedacht hebben dat je met Pasen zeker terug zou zijn...Maar voor nu: een fijne, bijzondere kerst en een mooi begin van 2009!
Groetjes!

marlies 23-12-2008 22:18

He Frank,
He ik mis verhalen over duitse, spaanse vrouwen. Hoe is de stand van zaken nu.
Ook wensen we jouw hele fijne feestdagen toe en veel geluk voor 2009 gewenst. Enne nog heel veel plezier, geniet nog van je reis.
Groeten, John, Marlies en Iris

Paps 23-12-2008 23:17

Hoi Boom,
Nou lijkt het net of ik de eerste ben die reageert op dit verhaal, maar dat is niet zo, want ik heb in het gastenboek al gezien dat diverse mensen mij al voor zijn. Hennie zelfs drie keer! Ik reageer verder niet op je verhaal, want we hebben je tenslotte net aan de telefoon gehad.
Ik hoor trouwens nog wel graag in welke kerk je terecht bent gekomen.

Kus van paps en mams

Pierre 24-12-2008 02:06

Fijne Kerst Frank en alvast 'Happy New Year'.

Raar, maar waar; ik vernam van de 'world fastest indian' nadat ik hier in Oz een t-shirt had gekocht met een indiaan erop.

Irma 24-12-2008 09:59

Verdorie, wat een mooie foto`s en wat een heerlijk verhaal weer!
Het is vanuit hier zo moeilijk voor te stellen dat je in zo`n korte tijd zoveel moois ziet.
Je zus zou naar NZ komen, is zij er al? Ga je nog wat met kerst doen? Maak er in elk geval wat gezelligs van!!

Groetjes Irma

Inge en Jacko 24-12-2008 23:11

Broertje, fijne 1e Kerstdag!! Wij zijn zojuist met een speedbootje door de Queen Charlotte Sounds gevaren en nu gaan we relaxen met een wijntje in de spa! Wat spook jij uit?

Dikke kus en tot snel.

Geuri 25-12-2008 13:56

Jij ook fijne feestdagen daar! Als ik jou foto's zo zie van die berg, heb jij meer mogelijkheden tot een witte kerst dan wij . Groetjes!

Hans en Elze 28-12-2008 10:31

Hoi Frank, Eindelijk even tijd gevonden om jou verhalen en foto's te bekijken. De kerstdagen hebben wij inmiddels al weer achter de rug, zulke dagen zijn wel goed voor de familiecontacten!!! Maar daar hebben wij de laatste weken toch al geen klagen over!!! Nu op naar 2009. Frank wij wensen jou met zus en zwager een fijne en bijzondere jaarwisseling toe. Geniet nog even van je laatste weken en we zien elkaar in het nieuwe jaar. Doe de groeten aan Inge en Jacko. Groetjes Hans en Elze

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer