Daar istie weer!

Hallo dan!

Prettig om te merken dat mensen je al missen als je een paar daagjes niet op internet kan komen. M.a.w bedankt voor al die smsjes met de vraag waar mijn nieuwe verhaal nou blijft :D (En dan te bedenken dat veel mensen nog extra benadrukten dat ik niet teveel op internet moest zitten in NZ ;) )

Maar goed, terug naar Hamilton waar ik mijn vorige verhaaltje schreef. De dag erna ben ik inderdaad 's ochtends vertrokken naar Waitomo. Moest helaas wel weer even via een garage. nu vanwege een lekke band waarschijnlijk veroorzaakt door de fijne gravelwegen hier. Maar gelukkig sindsdien geen enkel probleem meer gehad met den blauwe vogel! En na een week met heeeeeel veel kilometers is dat toch best een geruststelling.

Goed de tocht naar Waitomo gemaakt dus. Onderweg gestop in HET surfersparadijs wat men Raglan noemt. Nou kan aan mij liggen hoor, maar zo geweldig is dat plaatsje nou ook weer niet als je niet zelf op een surfbord staat! En om te leren surfen is Raglan dan weer zo duur dat ik dat maar ergens anders moet gaan leren ;). Wel via een ontzettend mooie route mijn weg vervolgt langs de kust. (ja wederom teveel kilometers gravel, maar dan zie je tenminste nog eens wat). De Breidal Veil Falls, de Marokopa Falls, de Piripiri Caves en een Natural Bridge bewonderd alvorens in Waitomo te belanden.

Daar mijn intrek genomen in een hostel en aan de overkant van de weg gelijk een blackwaterrafting-tour geboekt bij de legendarische gelijknamige company. De dag erop dobberde meneer dus in een opgeblazen binnenband door een grot terwijl hij uit keek op vele glowwormen. (dat dit de larven van vliegen zijn, en dat het oplichtende deel slechts zijn ontlasting is laten we voor het prachtige beeld dat jullie nu hebben maar even buiten beschouwing! ;) )

De dag erop nog wat rondgereden met Wilma en Erik, die vanuit Auckland ook een dagje Waitomo kwamen doen, en daarna koers gezet naar Rotorua. Rotorua is de stad van Auckland waar je het best een indruk kunt krijgen van de Maori-cultuur. Verder ligt de stad in een gebied met veel thermische activiteit waardoor er ook geisers, borrelende modder, zwaveldampen (inclusief de lucht van rotte eieren) en Hot water pools te vinden zijn.

 Een ochtend naar 'Wai-O-Tapu Thermal Wonderland' en de middag naar het Rotorua Museum. Vervolgens een ochtend in het 'Rainbow-spring park and Kiwi Encounter' en de avond naar het Mitai Maori Village deed vrij gemakkelijk 2 dagen vullen in deze stad.

Na de derde nacht in het Funky Green Hostel doorgebracht te hebben besloot ik verder te gaan met mijn verkenningstocht van dit landje.

In de auto gesprongen en koers gezet naar de East Cape. De gehele tocht langs de East Cape is redelijk makelijk samen te vatten --> Wow!!!

Iets langer samenvatten? Een fantastische route langs de kust leid je via allemaal mooie baaitjes en uitzichtpunten naar een vuurtorentje op het meest oostelijke puntje van NZ. Hier 600 traptreden omhoog rennen in 6 minuten om een schitterend uitzicht te hebben is dan natuurlijk zeer de moeite waard. (op het bordje stond dat je er normaal 25 over doet, maar inmiddels ben ik er wel achter dat al die tijdsaanduidingen niet altijd helemaal kloppen.)

Vervolgens mijn intrek genomen in het (op aanraden van Richard) Eastender Backpacker's. Dit hostel ligt echt in de middle of nowhere op acht kilometer van Tikitiki. Het is een lodge op een farm en dus zit je ingeklemd tussen de schaapjes, koeien, varkens en paarden. Ik kreeg een Cabin voor mezelf aangewezen en de manager vertrok weer naar zijn eigen huis. Daar zat ik dus in mijn uppie. Was het opeens toch wel gezellig dat er 's avonds nog twee duitse meiden mij gezelschap kwamen houden. ;)

Bij het hostel kon je ook een paardrijtocht boeken en de meiden hadden dit voor de ochtend erop gedaan. Naar enig aandringen van hen heeft deze gek besloten mee te gaan. Gevolg, een supergave tocht van 2 uur over het strand, jaja uiteraard dwars door de branding, en vervolgens via de bergen terug. Dit alles onder leiding van een Maori met 1 hand en een Nederlandse meid die hem 9 maanden lang helpt. Super ervaring kan ik je vertellen. Wel 1 nadeel.... ontzettende spierpijn!

(trouwens die ochtend al om 5 uur het bed uitgegaan om als een van eerste in de wereld de zonsopgang van donderdag 6 november te aanschouwen.)

Na de tocht in de auto gesprongen om de autoroute langs de East Cape af te maken. Onderweg nog een wandeling van 2 uur gemaakt en vervolgens doodmoe een camping in Gisborne opgezocht om eindelijk mijn tent eens uit te proberen.

Vandaag van Gisborn naar Napier gereden (waar ik nu in de bibliotheek zit) om die stad te bekijken. Deze stad lag in 1930 geheel in puin door een zware aardbeving en daarna is hij opnieuw opgebouwt in de Art-deco stijl. Mooi? Vast als je ervan houd, maar niet geheel mijn ding! Dus ga ik zo een spreekwoordelijke punt achter dit verhaaltje zetten en jump ik wederom in mijn auto. Ik wil vanavond nog in Taupo zijn om een volle week te gaan besteden in die stad en het eronder gelegen Tongariro National Park.

Mensjes des goedes leven,

Blijf smsen en reageren, vind ik leuk om te lezen! Dan laat ik binnenkort weer wat van me horen!

Greetz Frank

edit: Bij deze foto's toegevoegd. Gelijk het bewijs dat ik parachute-gesprongen heb! Actiefoto's liggen in het hostel dus die volgt later ;)

Reacties 13

Gerjanne 07-11-2008 08:49

Yeahhh!!! Ben een keer de eerste met een reactie!
Zo te lezen verloopt alles helemaal naar wens en heb je het geweldig naar je zin. Tof man. Ik kan niet wachten om straks al je foto's te bekijken (want je zult ze vast wel niet allemaal online zetten). Veel plezier! Groetjes, Gerjanne & René

Corinne 07-11-2008 09:20

Het verhaal is heel kort samen te vatten: WOW!
Ik krijg helemaal zin in vakantie door al die verhalen! Super tof man!

Paps 07-11-2008 11:02

Hé Boom,
Mooie lectuur om tijdens de koffie even te lezen. Volgens mij vermaak jij je prima zo...(met al dat vrouwvolk ). Je duits zal wel met sprongen vooruit gaan

Bart 07-11-2008 12:47

Hey Frank, klinkt allemaal goed! Zoals ik lees alweer in contact met Duitse vrouwen! Het lijkt wel of half Duitsland in NZ rondschouwd!

Hier bij ARCADIS weer lekker druk, zoals altijd. Hier niets te merken van de kredietcrisis.

Tot het volgende verhaal!

Mam 07-11-2008 14:12

He Frenk,
Het is weer allemaal toppie wacht vol spanning je volgende verhaal af nu je gaat parachutspringen ik hoop dat alles heel blijft have fun

Paps 07-11-2008 16:30

Hé Frank,
Hoe bedoel je, een éénarmige Maori die door een Nederlandse meid wordt geholpen.....? ......Ho Zo!

Hé, ga je echt springen?!!

Marion 07-11-2008 16:46

Broer,

wat kan ik zeggen... gaaf gaaf en nog eens gaaf! en ik ben nog steeds trots op je dat je dit allemaal even doet
Ik weet dat je me enorm mist maar hoop dat je ondanks dat nog een beetje kan genieten

Love you broertje!
Liefs Mar

Inge 07-11-2008 18:27

Ik zie het allemaal nog niet zo voor me: jij op een paard.... Heb je nu ook blaren op je kont?? Ik ken namelijk iemand, die dat wel had na z'n eerste keer paardrijden....

Mijn reisschema zit inmiddels in je inbox om aangepast te worden waar dat nodig is. Ik wacht in spanning af.

Doe je voorzichtig bij het skydiven? 't Zou namelijk jammer zijn als we daarna geen leesvoer meer hebben
Springze en tot snel!!

Kus van je zus!

Dagmar 08-11-2008 14:12

Woehoe! Eindelijk gesprongen! Tof he! Ben blij dat je inderdaad ons op de hoogte houdt, ik ga je snel weer smsen! Kus!

Richard 09-11-2008 12:18

Je hebt goed geluisterd naar mijn verhalen. Herken zoveel van de plaatsen en mooie dingen. Nog een paling gevangen in Waitomo?
Wie had je als instructeur in Taupo? Moet je nog maar eens toen in Tasman, Picton of Fox, is nog mooier

Richard

Hans 09-11-2008 13:51

Volgens mij stam ik ook af van de glowwormen. Tenminste als ik naar mijn oplichtend deel kijk.


Veel plezie en we blijven je volgen tijdens je reis

Hippe 09-11-2008 14:03

Spanning en Sensatie, wist niet dat je dat allemaal in Bambilië kon beleven!

Tof, nog veel avontuur gewenst!

Groet,
Arnold

Maressa 09-11-2008 18:48

He topper,
je vermaakt je prima zo te lezen! Al weer bijna een maand daar.
Veel plezier nog en tot in 2009!

liefs Remy&Maressa

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer