Heeeeeel erg noord.... op het zuidereiland

Gutentag meine herren und damen,

En omdat mijn Duits nog steeds te wensen over laat doen we de rest toch maar weer even in het Nederlands!

Eens even denken waar we dit keer mee moeten beginnen?! Vorige keer was ik geeindigd in een mooie hostelletje in Picton. (En ja Richard, dat was idd de Tombstone, aan Gravesend tegenover de begraafplaats. :D ) De dag erop zijn Petra en ondergetekende samen in de zwart-zilveren bluebird gestapt en richting Nelson gereden. Het idee was om hier slechts 1 nachtje te blijven, maar de zware regenbuien (speciaal voor Erwin) deed ons besluiten een nachtje langer in deze stad te slapen. Overigens een leuke stad, dus niet zo heel erg, en aangezien we wilden gaan kayaken in het Abel Tasman National Park moesten we toch ergens wachten op wat beter weer.

Na twee dagen regen klaarde het gelukkig op en op dinsdag zijn we naar Marahau gekacheld waar we de middag hebben besteed met het bezoeken van enkele toeristische hoogtpuntjes die geen hond kent, maar waar de manager van het hostel ons op wees. Bijvoorbeeld een gemummificeerde koe ergens in een schuurtje in de middel of nowwhere :D

Op woensdag was het dan eindelijk tijd om aan onze kayaktour te beginnen. En we konden het niet beter treffen dan met een strak blauwe lucht en een lekkere 25 graden :D Aangezien we gekozen hadden om niet onder leiding van een gids te gaan peddelen, maar zelf het ruime sop te kiezen kregen we eerst een 3 uur durende instructie. Beetje vreemd als iedereen al enige kayakervaring heeft, maar vooruit er zaten wel wat nuttige dingen in verwerkt. Ik heb immers nog nooit op volle zee een tandemkayak hoeven om te draaien. Nadat we meneer de instructeur hadden laten zien dat we wel enigzins met een bootje overweg konden zijn we met kayak en al in een watertaxi gestapt en hebben ons laten droppen middenin het National Park. De eerste dag was het kayaken vervolgens een makkie. Een eilandje bekijken en hop op zoek naar onze kampeerplek van die dag. een baai met de veelbelovende naam....... Mosquito Bay. Maar eerlijk is eerlijk, een ontzettend mooi baaitje, en doordat hij alleen met de boot bereikbaar is hoefden we hem alleen met 10 andere kayakers (5 kayaks) te delen!

De volgende dag op tijd uit de veren om gebruik te kunnen maken van de vloed, om enkele riviertjes op te varen. Verder de zeehonden bewonderd op een aantal eilandjes en uiteindelijk terug gepeddeld naar Marahau waar we netjes om 4 uur de kayak weer in konden leveren. Na een wel verdiend ijsje snel de auto in en koers gezet naar Collingwood. Dat was echter iets te optimistisch en ons door onze lichaamelijke gesteldheid maar laten overtuigen om een nachtje in Takaka door te brengen.

Vandaag dan alsnog naar Collingwood gereden, waar we morgen een tour naar Farewell Spit gaan doen. Farewell Spit is een 35 kilometer lange zandbank de zee in en schijnt een nogal uitzonderlijk stukje natuur te zijn. Dat gaan we dus eens even bekijken. Vandaag al een voorproefje gehad door zelf al even naar Wharariki Beach te rijden. Dit strand staat bij mij nu op nummer 1 van mooie stranden ooit gezien :D Zeker toen er opeens kleine (en grote) zeehonden kwamen rondhupsen. Was zeker de moeite waard dus!

Cape Farewell


Overigens kun je nu echt zien waar ik geweest ben, als je op de knop 'mijn reis' klikt. Wist niet hoe dat werkte, maar ben daar nu ook achter ;)

Blijf vooral berichtjes posten mensen, vind ik leuk om te lezen!!

Groetjes Frank AKA Woeper


ps. Driem, op de dag dat jij droomde van mij in een oranje mouwloos shirt en een beige 3/4 broek.... peddelde ik rond in een oranje mouwloos shirt en een beige korte broek. Bijna goed dus :P

ps2. Iedereen ontzettend veel plezier met de sneeuw (overigens ga ik die volgende week waarschijnlijk ook weer zien... :D) en kou!!! :P

Reacties 13

marlies 28-11-2008 13:02

he neefje. Wat een ontzettend mooie dingen maak jij mee. Is het af en toe ook nog even uitrusten of niet. Volgens mij een vrij strakke planning.
Nou heir is het nu triest weer. Lekker de houtkachel aan.

Groetjes je nichie marlies-+

Joke 28-11-2008 14:40

Heey, vriendje!!

Ik vind het eigenlijk ondankbaar als je je blauwe vogel strax daar verkoopt en achterlaat. Jullie hebben zoveel mee gemaakt samen... Kan die niet gewoon bij je handbagage?

Geniet!!
Liefs, Joke.

Erwin 28-11-2008 17:15

Heej een regenberichtje :-P Maar voor mij heb je nu genoeg minder leuke dingen gepost hoor. Leuk om al je stoere avonturen weer te lezen. Toch wel leuker dan narigheid ;-) Gaat zo door met toffe dingen doen!

Kus

mams 28-11-2008 22:06

Hey Boy, het gaat weer goed he ben je uit gesnotterd droogt door de zon nu fijn op .Lachen van Driem he!
een dikke hug

Pierre 29-11-2008 02:09

Je maakt wel wat mee daar bij die Kiwi's. Veel plezier nog, maar ik heb een klein vermoeden dat dat wel goed komt

Grtz Pierre

chrissie 29-11-2008 08:57

hee kanjer!!
Erg leuk om je verhalen vanuit hier te kunnen volgen!! Genietse!! en tot gauw!

liefs Chris

Joris 29-11-2008 09:41

aah... kayakken in een nationaal park. Mooie bezigheid!!!

Herinnert me aan Algonquin in Canada, maar aan mijn google-actie te zien, is het bij jou wel wat (sub)tropischer.

Heb je nog witte dolfijntjes gezien?

Bart 29-11-2008 14:43

Ja, inderdaad: we hadden sneeuw. Laten we hopen dat het niet de laatste keer was dat we sneeuw hebben gehad dit jaar.

Verder hebben we het jaarlijkse kerstdiner na veel heen en weer gemail ook weer besproken. We gaan naar Dickens & Jones. Dus dat wordt wel weer gezellig.

Frank: viel SpaB nog (overigens: is er een romance is het spel???? )

jorita 30-11-2008 08:24

Hoi Frank, wat een ervaringen allemaal,zeg! Gaaf hoor. Veel plezier nog.
Groetjes Jorita

yvonne 30-11-2008 14:00

Hey Frank,

Gaaf te lezen wat jij allemaal meemaakt. Maakt me er wel heel erg van bewust dat dat werkende leventje hem toch ook niet altijd is.

Geniet er nog even van want voor je het weet sta je alweer met je voeten op nederlandse bodem.

liefs yvonne

Sebastiaan 30-11-2008 21:15

Ziet er allemaal weer goed uit Frank, ik was nu alleen wel benieuwd naar een foto van die totaal onbekende toeristische gemummificeerdekoe?

Veel plezier op je zandbank!

Jacko 02-12-2008 23:25

Hoi, ziet er leuk uit! Laat je nog wel wat leuke dingen voor ons over?

Jacko 02-12-2008 23:28

He, op dat landkaartje, die rode streep; heb je daar allemaal gereden met Blue Bird... wauw wat een auto Geen berg, geen ocean te hoog of te diep...

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer