Hopelijk vandaag naar het zuiden!

Jaja, daar zit ik dan... tijdelijk weer even zonder auto...

(Speciaal voor erwin een wat minder vrolijk verhaal ;) )

Gister was ik zo slim om er vrij laat achter te komen dat meneer in de auto voor me het nodig vond stil te gaan staan. Als je daar te laat achter komt en je hebt geen ABS sta je dus pas stil wanneer je eigen voorbumper en de achterbumper van die kiwi een geheel vormen.

De motorkap verbogen, dus die wilde niet meer open. een beetje grof geweld en de kap wil wel weer open... volgende probleem de kap wilde niet meer dicht (tenminste niet meer vastklikken)... zelf al wat onderdelen in de auto weer rechtgebogen (al dan niet met geweld) en provisorisch vastgezet. Toen rustig gewacht tot de zondag langzaam overging in de maandag zodat ook de garages open waren. Zat dus een dag vast op een camping waar niets te beleven was... Vanochtend om 7 uur mijn bedje uitgegaan, in de stromende regen mijn tentje in de kofferbak gedeponeerd, en met klepperende motorkap naar een garage gekacheld waar ik netjes om 8 uur precies mijn autootje naar binnen kon rijden.

Bij de garage zijn ze nu mijn autootje op zo'n manier aan het repareren dat ik er over een uurtje in ieder geval mee naar Wellington kan rijden. Tenminste, hopelijk gaan ze dat redden zodat ik om 12 uur gewoon de boot naar het zuidereiland kan pakken. Dan zoek in Picton wel weer een nieuwe garage op wanneer het nodig blijkt te zijn om meer reparaties te laten doen... Ga daar in de buurt een driedaagse tocht lopen dus dan kan die garage rustig zijn tijd nemen.

Ga nou maar eens door de storm (echt ongeloofelijk dat het op een dag als vandaag dan zo moet waaien en regenen, daar kan geen Nl's herfstweer tegenop!!!) een kilometer of drie terug wandelen naar de garage om te kijken of die blauwe vogel weer een beetje wil vliegen!

Tot de volgende keer, dan hopelijk weer met nieuwe zonnige, avontuurlijke en gezellige verhalen.

Greetz Frank

Reacties 9

Irma 16-11-2008 22:41

Dat is balen!
Hopen dat ie straks weer helemaal goed rijdt. En natuurlijk een beetje voorazichting doen :p. Succes!

Inge 16-11-2008 22:54

Broertje!! Houd de moed erin ! Na regen komt zonneschijn. Hopelijk zit het je op het zuidereiland qua weer en open wandelpaden wat meer mee.

Dikke kus,
Inge

paps en mams 16-11-2008 23:02

Hey Boom,
Moed houden hè! Soms zit het mee en soms zit het tegen. Houd ons op de hoogte.

Kus, paps en mams.

Hennie 17-11-2008 00:03

Hoi Frank,
dat is pech hebben maar beter een kreukel in de auto dan in jou.Ik volg je tocht met veel belangstelling. Tot later, Hennie.

erwin 17-11-2008 08:37

Dat is inderdaad een wat minder verhaal, maar alleen regen was voldoende geweest hoor. Hoef je niet direct een aanrijding te hebben ;-) Anyhow, erg vervelend. Succes ermee en hopelijk komen de betere tijden snel weer!

Dikke kus,

Erwin

Bart 17-11-2008 09:13

Frank, succes! klinky niet al te goed allemaal. Maar jouw kennende fix je dat wel weer (al dan niet met behulp van de garagemonteur).

Groeten!

Richard 17-11-2008 10:40

Kan gebeuren Frank. Sterkte met het rijden naar Wellington met dit weer. Hopelijk is het geen westenwind en anders begrijp je wel waarom ik dit zeg.

Frank zelf ;) 17-11-2008 11:07

Maar gelijk even een kleine update dan: die super mooie zilverkleurige blauwe vogel heeft nou een zwarte motorkap. Ziet er vet hip uit
Verder zit ik in een superluxe hostel in Picton en ga ik overmorgen een 4daagse tocht lopen. So I'm back in business

MeChil 18-11-2008 00:03

Zo hé,
je maakt wat mee met zo'n bakkie!
Gelukkig ben je weer 'on the road'. 'k Was al even bang dat we zo langzamerhand een inzamelingsactie moesten gaan starten om je weer op weg te helpen!
Rij en wandel ze!
Groet!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer