Inmiddels in het regenachtige Coromandel

Hi Mate, how're ya doin'? (Zo ongeveer de meest standaard begroeting hier ;)

Jaja, ik weet ik zou niet zo vaak posten, maar ik ben veelste bang dat ik vanalles ga vergeten als ik het niet doe! ;)

De laatste keer dat ik een blogje schreef zat ik in Ahipara, ongeveer 500 kilometer van de plek waar ik nu ben :D
In Ahipara zat ik in een fantastisch backpackers hostel: The Endless Summer Lodge! Een klein maar gezellig huisje met hangmatten in de voortuin en een relaxt bbq gedeelte aan de achterkant! Samen met een gehele kudde duitsers een paar gezellige avonden gehad! De eerste dag een rondrit met de auto gemaakt om de omgeving te verkennen, een wandeling gemaakt naar een uitkijkpunt (het zal ook weer niet, echter wel netjes mijn hostel in de linker hoek).

De dag erna een tour gemaakt naar Cape Reinga (Bijna het noordelijkste puntje van NZ). We begonnen die ochtend met een ongeloofelijke bak regen, maar toen we in het noorden aankwamen werd het gelukkig droog. Voordat we de Cape bezochten eerst wezen zandhappen door met een bodyboard van een zandduin af te razen! Vervolgens geluncht op een pitoresk strandje en daarna het lighthouse van cape reinga met een bezoekje vereerd! Het is de plek waar the pacific ocean en the tasman sea in elkaar overstromen en was zeker mooi om te zien!!! Op de foto zie je Cape Maria van Diemen, welke pal naast Cape Reinga ligt!

Op de weg terug nog een gumdiggers plaats bezocht. Hier groeven ze vroeger naar Kaurigum, in Europa ook wel bekend als Barnsteen. Van deze gum maakte ze allerlei voorwerpen. Tijdens het graven hebben ze resten van oude Kauribossen gevonden en daarom is die plek nu een belangrijke plek voor ecologisch onderzoek. (Meer info evt. wanneer ik thuis ben ;) )

De dag naar de tour besloten om Northland te verlaten en te rijden naar het schiereiland Coromandel. Samen met Christine (een van de duitsers uit het hostel) in de auto gestapt en richting het zuiden gereden!
De eerste lange stop tijdens de rit was een overtocht met de ferry, waarom zou je immers de highway nemen ;) Na een bakkie koffie in een pitoresk cafe'tje aan de overkant de weg vervolgd naar het Waipoua Forest. Hier de grootste Kauribomen van Nieuw Zeeland bezocht. Voor de mensen die geen flauw idee hebben wat Kauribomen zijn, zie foto van een klein kauriboompje!!!

Na het bezoeken van de bomen, zijn we doorgereden naar Dargaville alwaar we in een hostel in een voormalige basisschool hebben overnacht! Vandaag zijn we daar weer vertrokken, hebben in een ruk doorgereden totdat we Auckland voorbij waren en een plek aan de kust opgezocht voor een lunch. Toen door naar Thames waar we nu zitten! Morgen is het plan om eerst een 5 tot 7 uur durende wandeling te maken en daarna door te rijden naar Coromandel Town. Hier denk ik een paar dagen te bivakeren. Wellicht een aantal wandelingen te maken en verder heb ik eerlijk gezegd nog geen idee ;)

@ Inge: ik denk zelf dat het antwoord op de poll B is :D Ik zal bovenkomen!!!
@ Erwin: Natuurlijk vang ik geen vis... ik kon de draad niet binnenhalen met een biertje in mijn hand ;)
@ Pierre: schrijf zelf eens even wat je allemaal beleeft ;)
@ Marrie: Ik stuur je me wachtwoord wel ff, dan mag je alle spelfouten verwijderen ;)
@ Jacko: je wil niet plannen, maar Paihia is een must :D

Okee, See ya buddy

Reacties 6

Irma 25-10-2008 10:48

Je had ons inderdaad bang gemaakt dat je bijna nooit zo gaan posten. Maar nu kunnen we in elk geval een beetje meegenieten; geweldig!

Groetjes Irma

Dagmar 25-10-2008 15:20

Woehoe! Je maakt me helemaal gelukkig Woeper! Al die berichtjes
Klinkt echt super daar! Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Om maar eens te laten weten hoe het hier gaat: we gaan paintballen vanavond! Dus morgen blauwe plekken. En ik kies voor optie B, kun je daarna de motor wat rust geven terwijl je naar beneden raast kus!

Inge 25-10-2008 18:18

Wat een verhalen.... Leuke foto trouwens: kleine boom en grote boom. Ik ga weer even diep nadenken over de volgende poll. Mochten er mensen ideeën hebben dan hoor ik ze graag!

Mam 26-10-2008 14:32

He Frank,
Heb je nog niet een kinky Nw Zeelandse hoed gekocht of is het nog niet zonnig genoeg. dat is stoer man kus

Pap 26-10-2008 21:41

Hi Mate....ja,
klinkt ook niet gek, maar ik hou het toch op Hi Boom, klinkt toch vertrouwder.
Hey, je boekt wel vooruitgang...je begon je reis met een oude japanner en nu reis je al met een jonge Duitse, het kan verkeren.
Wat betreft de poll. Het goede antwoord staat er niet bij. Het is nl. geen strandwagen en brengt je dus gewoon op de eindbestemming Christchurch.
Hé, geniet ze verder en tot het volgende verhaal...
Kus, paps

Bart 27-10-2008 20:14

Hey Franky Boy,

Je hebt het zo te lezen erg naar je zit. En in gezelschap van een Duitse Damen! Daar lees ik dan weer weinig over... Zoals Bert zou zeggen: vertel, vertel, vertel...

Afgelopen vrijdag zijn Ja, Ruud (Yvonne deel van de avond) en ik in Breda geweest. Was gezellig! O.a. in de Something Else gephotoplayed en in de Ier getoept. En kan je vertellen dat Yannis er nog steeds is, hij herkende ons zelfs en vertelde later tegen een twijfelde klant "dat wij met zijn broodjes zijn opgevoed" Hoe mooi is dat!

Viel SpaB nog (hahaha )

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer