Kalm an en rap een beetje

Tja, daar zat ik dan, een beetje een dubio de afgelopen week over wat wel en wat niet te doen! Inmiddels kreeg ik een beetje het gevoel dat ik tijdgebrek begin te krijgen om alles te zien en te doen wat ik hier wilde doen. Haast maken werd dus noodzakelijk, maar aan de andere kant was ik het ontzettend zat om elke keer na 2/3 dagen mijn boeltje op te pakken en weer door te racen naar de volgende plek. Ik heb dus maar gekozen om het wat kalmer aan te doen en te genieten van een paar dagen relatieve rust.

Bij mijn vorige verhaal zat ik in Omarama waar ik bij Tony in de farmstay een mooi slaapplekje in de tent gevonden had. Na mijn Mt. Cook bezoek had ik in dit gebied nog 1 ding op mijn lijstje staan, namelijk een bezoek aan Lake Tekapo. Lake Tekapo is een van de vele grote meren van het zuidereiland en is een ware toeristische trekpleister voor o.a. de nieuw zeelanders zelf. Met de besneeuwde bergen aan de overzijde en een pitoresk kerkje 'church of the good shepherd' op de voorgrond is dit meer dan ook een van de meest gefotografeerde plekjes van Nieuw Zeeland. Niet dat er verder veel te doen is trouwens... Alhoewel Erwin zich er vast een paar dagen met zijn hengel kan vermaken. (waar niet trouwens... NZ is een paradijs voor vissers).

In de avond ben ik samen met Tony (de manager), Kev (UK) en Tom (Israel) naar de kerstmis gegaan in het kleine kerkje van Omarama. In een dienst van wel 30 minuten, met een ontzettend grote menigte van wel 50 mensen, hebben we geprobeerd een beetje van een kerstgevoel te krijgen. Lukte niet echt, maar dat terzijde!

De dag erna was het dan Kerst. Net als mijn zus en zwager, werd ik nou niet echt wakker met een daverend kerstgevoel. En voor de derde dag op rij Andre Rieu in de dvd-speler veranderde daar niet heel veel aan. Wel had ik mijn plannen om een lange wandeling te gaan maken bijgesteld doordat Tony mij uitnodigde om deel te nemen aan de Kerstlunch. Tony had allerlei spullen ingekocht, waaronder kalkoen, een grote ham, allerlei groenten en als desert taart gevolgd door ijs. Kijk, dan krijg je toch spontaan een kerstgevoel!

Wel jammer dat ik mezelf de afgelopen weken heb getraind om minder te eten.... ;) (Dat is handig als je al je voedsel mee moet sjouwen de berg op). Al het eten werd trouwens bereid door Sam, een amerikaan die een aantal jaren geleden naar NZ is verhuisd en zijn eerste periode bij Tony woonde. Hij is nu de chefkok van een restaurant in Christchurch en was dus de persoon om alles te bereiden. Perfect!!!

De rest van de dag hebben we besteed aan het kijken van een drietal filmpjes. Wat dat betreft leek het net kerst thuis --> slapen en niets doen :D

Op Boxing day (Tweede kerstdag) heb ik dan toch de wandelschoenen weer aangetrokken en ben ik de bush ingewandeld. Achter Lake Ohau lag een riviervallei waarvan iemand mij vertelde dat die de moeite waard was om te bezoeken. Het zou een makkelijke wandeling worden aangezien je gewoon de rivier moest volgen... Jaja!

Aangezien de rivier grote delen van het pad had weggespoeld moest ik meerdere keren mijn klauterkwaliteiten gebruiken om de route te kunnen blijven volgen. Aangezien ik alleen wandelde was vorzichtigheid geboden en toen ik op een gegeven moment bijna van de berg storte ben ik dan ook maar overgegaan op het  volgen van de hoogwater-track. Een klein slipperig paadje wat hooger op de berg. Maar eerlijk is eerlijk, de vallei was schitterend en de hut waar ik de nacht doorbracht lag er midden in. Super!

Derde Kerstdag ben ik weer teruggewandeld naar mijn auto en ben ik weer teruggekeerd voor een laatste nachtje in de Farmstay. De volgende ochtend ben ik samen met Kev en Tony nog meegeweest om een kanaal op de farm te inspecteren. Omdat een groot deel van het farmland moeilijk van irrigatie was te voorzien hebben ze een dertig kilometer kanaal gegraven en vervolgens een tunnel door de berg geboord. De zaterdag was het grote moment dat het water in het kanaal stroomde en nu moest de boel dus worden gecontroleerd of het allemaal goed ging. Toch vreemd om te horen dat zelfs in een land als NZ een miljoenen kostende tunnel geboord moet worden omdat er mensen protesteren als je een plan indient om het kanaal om de berg heen leggen. Het lijkt Nederland wel.

Na de inspectie ben ik samenzijn van twee dames nog wezen kijken bij de Rodeo. Jawel een echte rodeo waar het internationale deelnemersveld probeerde om zo lang mogelijk op de rug van een wild paard te blijven zitten. En helemaal zoals je het kent van de televisie, met cowboyhoeden en countrymuziek. Erg grappig om eens in het echt te zien.

In de middag werd het dan eindelijk tijd om mijn boeltje bij elkaar te rapen en verder te reizen. Of eigenlijk, terug te reizen! De reis ging naar Kinloch een klein gehuchtje aan Lake Wakatipu. Aan dit meer ligt het veel bekendere Queenstown, waar ik al eerder geweest was. Wanneer je door Queenstown rijd kun je aan de zuidzijde de weg naar Glenorchy pakken. Deze weg leid langs de oostzijde van het meer omhoog en werd mij door heel veel mensen aangeraden om te rijden. En inderdaad was dit zeker de moeite waard! Ik ben inmiddels een beetje erg verwend met alle mooie stukken natuur en de schitterende uitzichten waardoor ik al bijna niet meer stop op uitkijkpunten en dergelijke. Maar op deze weg kon ik het toch niet laten even een paar keer te stoppen voor de nodige fotootjes!

In Kinloch zat ik vervolgens de afgelopen twee dagen in een goed hostel waar ik gister na een wandeling in de spa-pool ben neergeploft. Uitzicht over de bergen en het meer! Wat wil je nog meer. Vandaag ga ik terug naar Queenstown. Weet nog niet waar ik de nacht ga doorbrengen, maar in ieder geval ga ik morgenochtend de Via Ferrata doen. Dit is een soort van mengsel tussen klimmen en wandelen waarbij je gezekerd een aantal kliffen overwint! Ik heb er zin in! In de middag ga ik dan naar Coronet Peak waar ik 's avonds mijn zus en zwager tegen ga komen om oud & nieuw te vieren! Zometeen eens even opzoek naar de spullen om oliebollen te bakken :D

Mensen, geniet van oudjaarsavond/nieuwjaarsdag. Laat stunten maar aan mij over, ik wil u nog handjes kunnen schudden wanneer ik terug ben!

Kia Ora

Frank

12 nieuwe foto's in het mapje Omarama: Hier

7 * Foto's Kinloch: Hier

Reacties 8

joke 29-12-2008 23:40

Yo, Frank!!

Het gaat maar door hè, met die belevenissen van jou!
Super!!

Fijne jaarwisseling en tot gauw!!

Liefs!
Joke

Pien 30-12-2008 08:17

Ha die Frank,

Vanuit het ijskoude Nederland wil ik je hierbij het allerbeste wensen voor 2009 en geniet nog even optimaal van je reis daar op het andere hanfrond!

Groetjes, Pien

Gerjanne 30-12-2008 08:25

Ha die Frank! Dus jullie kunnen elkaar toch nog ontmoeten met oud & nieuw, tof! Een onwijs gezellig uiteinde toegewenst, doe de groetjes aan Inge en Jacko!
Groetjes, Gerjanne

Erwin 30-12-2008 09:32

reserveer even een plekje voor me en ik kom eraan met mijn hengel ;-) fijne jaarwisseling en veel plezier samen met J+I!

Bart 30-12-2008 13:49

Hey Frank,

Fijne jaarwisseling!!! Voor mij ook speciaal, omdat dit voorlopig de laatste in Amsterdam is. Inmiddels kan ik je melden dat Neel en ik gaan verhuizen en wel op 26 januari (vanaf dan woon ik in Diemen op de Magnoliahof 15), meer hoor je snel als je terug bent.

Gert en Ineke 30-12-2008 21:27

leuk je verhalen te lezen en je foto's te bekijken en een gelukkig nieuw jaar

Celine 01-01-2009 21:51

Hey Frank, zo ik had even wat bij te lezen Maar jeetje wat heb jij een hoop gedaan in de tussentijd. En vooral erg actief bezig geweest Erg veel mooie kiekjes. En die rodeo, wat gaaf dat je dat hebt meegemaakt! Chau, Celine

Astrid 01-01-2009 22:33

Hey Frank!!
HAPPY NEW YEAR!! Nog even en dan krijg je 3 nieuwjaarszoenen...kan bijna niet wachten om te vertrekken (al hangt er nog wel een waslijst aan regeldingen ) Tot volgende week in Christchurch! Geniet nog maar even volop! Enne...zorg vast voor een flinke bak ZON daar, oké?!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer