Queen Charlotte Track

Hi there,

De auto weer (redelijk) heel en net een 4daagse wandeling achter de rug, tijd voor een verhaaltje dus!

In het vorige berichtje melde ik dat ik mijn auto vakkundig in de spreekwoordelijke prak gereden had... maar daardoor vergat ik even verslag te doen van wat ik voor de rest gedaan had. Op zich niet zo heel veel bedenk ik me nu, maar in ieder geval voor de trouwe kaartzoekers even een kleine update!

Ik was voor het ongeluk dus in New Plymouth alwaar ik zou proberen op een surfbord te gaan staan. En zowaar geschiede! Na een uitgebreide instructie van wel 10 hele minuten om 07:10 het water in gesprongen en surfen maar. Nou ja: "lopen met je bord, liggen, peddelen, opspringen, van je bord af duvelen, zwemmen, en weer terug wandelen". Maar zo waar na een uurtje doorploeteren zowaar een keer of 5 op het bord gestaan voor een seconde of 4/5. Schijnt niet eens zo heel slecht te zijn voor een beginner :D

Denk dat ik in Dunedin (later deze reis) nog maar een lesje ga nemen. Want het is leuk en zeker meer sport dan ik dacht!

Naar mijn surflesje ben ik in de auto gesprongen en heb ik koers gezet naar Wanganui. Hier heb ik een nachtje geslapen en snel de stad bekeken. Ze hadden in dat stadje een 210 meter lange tunnel een heuvel in waarna je in een houten liftje (uit 1930 ofzo) stapt die je de 60 meter omhoog brengt. Erg grappig, maar tevens de hoofdatracie van de stad....

De volgende dag door naar Wellington gereden alwaar ik op een duffe camping belande, die ook nog eens erg duur scheen te zijn (waar ik achter kwam doordat de bon voor drie nachten wel een heel erg hoog bedrag vertoonde..). Maar goed de volgende dag Wellington bekeken. Voor de verandering een stad die zeker de moeite van een bezoek waard is. Normaal moet je in Nieuw Zeeland natuurlijk op zoek naar de natuur, maar een stop in de hoofdstad is dus de moeite waard. Veel, erg mooi ingerichte, openbare ruimtes een aantal mooie gebouwen, een leuk kabelbaantje en een mooi museum. Een uitstekend dagje dus!

De dag na mijn Wellingtonbezoekje is samengevat in het vorige bericht... iets met een ongelukje dus... maar goed, uiteindelijk wel 's middags de ferry kunnen pakken in combi met mijn gepimpte auto. (Deze heeft nu een blitse zwarte motorkap). De ferry kwam aan in Picton waar ik intrek nam in een goedkoop, maar ontzettend relaxt hostel! (iets met een warmwater pool enzo :D ).

Na twee nachtjes ben ik vervolgens met een (wederom duitse) dame vertrokken voor een vierdaagse wandeling in de Marlborough Sounds. Ik zal je alle wow's besparen, maar de volgende twee foto's spreken voor zich ;)

Ronduit schitterend dus! En het moet gezegd worden... met prima medewerking van de weersomstandigheden!!!

Inmiddels terug in het relaxte hostel in Picton. Net uit de spa pool geklommen en ik ga me nu te goed doen aan een gratis vismaaltijd die de hostess hier voorzet! Ik heb het dus weer uitstekend voor mekaar ;)

Till next time!

Greetz Frank

ps. nieuwe foto's online

19 * Wanganui & Wellington: Hier

19 * Queen Charlotte Track: Hier

3 * Nelson: Hier

Reacties 13

Richard 22-11-2008 08:49

Ik neem aan dat je in Tombstone zit? Nog een weka (vergrote kip) gezien tijdens de wandeling?

groetjes, Richard & Kitty

Irma 22-11-2008 09:31

Hej Frank,

Dat klinkt allemaal weer zeer goed. En de foto`s bevestigen dat alleen maar; JEETJE wat mooi!!
Het klinkt dus allemaal geweldig .
Groetjes!

Geuri 22-11-2008 09:48

Dat is idd wel goed ja! Tis mij ook ooit gelukt om een paar seconden te blijven staan, maar dan na een week surfcamp... tja, de een surft, de ander klimt 6a's
mazzel he

Jules en Frieda 22-11-2008 10:59

Ha Frank.
Stuur nog 's een foto van je gepimpte blauwe vogel,'t wordt vast een museumstuk! En, spierpijn na al dat sporten? Veel plezier verder en hou ons op de hoogte! Groetjes!

Inge 22-11-2008 11:10

Tja, ik weet zo langzamerhand niet meer wat ik moet schrijven. De 'wat geweldig', 'wat gaaf' en 'wat mooi' heb ik nu wel vaak genoeg geroepen. Ik ben blij dat je blauwe vogel weer vliegt en je het zo naar je zin hebt! Bis bald!!

kussievanjezussie

Dagmar 22-11-2008 12:03

Wat geweldig, wat gaaf, wat mooi en wat prachtig!
(ook ik ben inspiratieloos, maar nog steeds onder de indruk!)
Drive safe my little woepsie!

Patrick 22-11-2008 21:08

Hey Frank,

ondertussen alweer meer dan een maand op pad... De tijd gaat snel zeg.
Zo te lezen beleef je nogal eens wat daar... (ook al was niet alles daarvan zoals gepland )

Foto's zien er ook erg tof uit... (daar ben ik zowaar een beetje jaloers op)
Maar uh... Delft is ook niet misselijk natuurlijk! de grachtjes, de kroegjes, de eentjes en het riet, ennuh...
nee laat maar, dat kan noooit tippen aan die mooie verhalen van jou


Het ga je goed daar Frankie,
Als je weer terug bent moet je al die mooie plaatjes maar eens komen showen!

BTW;
De walnoten zijn reeds een taart en enkele andere gerechten in gegaan . (Dus thx, Boompjes!)

marion 22-11-2008 23:22

He frenk,

Net als inge, we zeggen zo vaak wow dat ik daar maar eens mee kap. Lees wel elke keer een gezonde dosis zelfspot in je berichtjes maar volgens mij heb je het wel mega naar je zin! Geniet er maar weer fijn van! Denk af en toe nog eens aan ons (vannacht gaat het hier namelijk vriezen... en overdag is het ong 5 graden! brrr)

Wij denken iig wel aan jou!

Dikke kus!

Corinne 23-11-2008 12:36

Wij hebben lekker sneeuw! Maar dat van jou ziet er ook wel leuk uit hoor!

Celine 24-11-2008 15:58

Hey Frank, wat een leuke verhalen steeds En de foto's van die Marlborough Sounds zien er echt mooi uit (leukd ie lint voor extra fotos )!! Des te meer redenen om ook daaro eens heen te willen, hihi. Leuk allemaal hoor.
Uhm, he maar ik vrees dat ik je de komende maand even niet kan volgen, helaas, want ik ga er nu zelf ook ff lekker tussenuit. Daarna zal ik wel ff een inhaalslag doen om alle nieuwe verhalen te lezen.
Dus blijf lekker genieten (en schrijven) daar in het oosten van de wereld, ik ga naar het westen :p
Adios

Dagmar 25-11-2008 11:38

Woeper! Ik heb vannacht over je gedroomd! Rustig maar... het was niet zo'n droom. Nee, ik droomde dat je weer 'thuis' was en dat je rondliep in een oranje, mouwloos shirt en een beige 3/4 broek. Waarom? Geen idee. Maar ik besluipte je en gaf je toen een héle dikke knuffel! Was blij je weer te zien. Ook al was het in een droom ;-)

Joris 25-11-2008 15:30

hey, dan willen we als ramptoeristen ook wel foto's van je BLACKbird

Hippe 25-11-2008 19:06

Ha woeper,

Het lijkt er op dat je toch die "wat en hoe" in het duits had moeten meenemen.
Je hebt wel een bijzondere aantrekkingskracht op al die Duitse dames, al nieuwe woordjes geleerd?

Have fun en Auf wiedersehen

Arnold

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer