Snipverkouden in New Plymouth

Een wel heel edel goeiemorgen trouwe lezers,

Weer even een update vanuit een bibliotheek :D Dit keer vanuit het zonovergoten New Plymouth gelegen aan de Surf Highway aan de westkust.

Ik zou nou een verhaal moeten schrijven over een volle week Taupo en Tongariro, maar helaas dat is geen volle week geworden... alhoewel, over de drie dagen die ik daar heb besteed is trouwens voldoende te vertellen ;)

Zoals de laatste foto van mijn vorige verhaal al liet zien is meneer uit een vliegtuig gesprongen. De eerste volle dag in Taupo begon gelijk dus al goed!

's Ochtends om half tien besloten te gaan skydiven, gelijk gebeld en een half uur later stond er een busje voor mijn neus die me naar het vliegveldje zou brengen. Een korte uitleg, pakkie aan en hup het vliegtuig in. Even genieten van een twintig minuten durende vlucht terwijl de zenuwen je door je lijf gieren en hup het vliegtuig weer uit. 45 seconden lang duvel je als een gek naar beneden om vervolgens nog 5 minuten lang onder een parachute te bungelen. Een fantastische ervaring, waar je makkelijk de rest van de dag energie van krijgt :D

De dag na het parachutespringen wilde ik beginnen met de Tongariro Northern Circuit. Een meerdaagse wandeling door het Tongariro National Park met als hoogtepunt het beklimmen van Mount Tongariro en Mt. Ngauruhoe.

In het hostel wisten ze mij echter te vertellen dat de Northern Circuit nog gesloten was, evenals de beide sidewalks naar de toppen van de twee bergen. Toen heb ik maar besloten om de Crossing te gaan lopen. Dit is een eendaagse wandeling die bekend staat als 's werelds mooiste dagwandeling. En inderdaad was het een van de meest schitterende wandelingen die ik gemaakt heb tot dusver. Een nadeel was wel dat we in file omhoog wandelden.

Om de drukte te vermijden heb ik daarom dus maar gekozen om toch een van de bergtoppen op te wandelen waarvan werd gezegd dat ze nog niet toegankelijk waren. Heb de Mt. Ngauruhoe (beter bekend als Mt Doom uit Lord of the Rings) maar even laten zitten, die was me te stijl en ben dus de Tongariro opgelopen. Staat meneer daar opeens vrijwel alleen op een besneeuwde bergtop! Helemaal super.

Na het lopen van de Crossing maar besloten om Taupo te verlaten. Niet omdat ik hier al alles gedaan had, maar juist omdat er hier zo machtig veel leuke (en dus dure) dingen te doen waren. Een beetje aan de portemonee denkend ben ik dus in de auto gesprongen om over 'the forgotten world highway' naar Stratford te kachelen.

In Stratford een camping opgezocht en de volgende dag Mt. Egmont (AKA Mt. Taranaki) beklommen. Helaas liep ik alleen deze berg op waardoor ik het niet verstandig vond om naar de top te lopen. Hierdoor kon ik alleen de lagere routes lopen waardoor ik niet boven het wolkendek uitkwam die rond de top hing. Een dag gelopen dus zonder een enkel uitzicht dat de moeite waard was. Beetje jammer. Hoogtepunt van de dag, een watervalletje

Na de tweede nacht op de camping, en inmiddels snipverkouden, koers gezet naar New Plymouth.

(onderweg wel eindelijk Mt. Taranaki kunnen bewonderen.) Hier ga ik morgenochtend om 7 uur (ja ik ben gek!) me wagen aan mijn eerste surfles ooit! Vervolgens zak ik 's middags af naar Wanganui. Zo zak ik dus langzaam af naar het zuiden waar ik in Wellington de 17e de boot pak naar het zuider eiland! Een week eerder dus dan verwacht!

Hey mensen, mijn tijd is om, dus ik brei er een einde aan.

See ya buddy's

ps. weer wat meer foto's online gezet.

16 * East Cape: Hier

26 * Taupo en Tongariro: Hier

4 * Mt. Taranaki: Hier

Reacties 12

Dagmar 12-11-2008 07:57

Geweldig Woeps! Wat een avonturen allemaal. Wel een beetje gevaarlijk he, naar een gesloten top lopen, foei! Je moet nog wel heel terug komen hoor! Maar wat ziet het er práchtig uit! Kus!

erwin 12-11-2008 08:40

Heel erg gaaf! Klinkt als een magnifieke ervaring. Mooie foto's ook. Om de vingertjes bij af te likken! Wanneer komen je regenachtige verhalen nou ;-)

Lydia 12-11-2008 11:07

Wow, wat lees ik toch allemaal! Je doet wel heel spannende en zelfs gevaarlijke dingen, maar ik denk dat je geweldig geniet en ontzettend veel mooie dingen ziet. En wat een mooie foto's. Geweldig! Ga zo door met schrijven en foto's plaatsen en we genieten met je mee. Veel plezier verder en be carefull!

Geuri 12-11-2008 13:13

Hey Frank, goed bezig daar man! Mooi om te lezen dat je er wel alles uithaalt wat erin zit. Geweldige foto's ook, om lichtelijk jaloers op te worden ... Groetjes Geuri

Inge 12-11-2008 17:24

Broertjuh!!
Je kunt ook gewoon vertellen dat je een facelift hebt gehad hoor! Ik vind het een beetje jammer, dat ik dat op de foto's moet zien

Balen, dat al die wandelingen nog dichtzitten zeg. Dan moet je dat maar dubbel en dwars inhalen op het Zuider eiland en desnoods op de terugweg naar Auckland nog een wandeling meepakken. En eh.... wel voorzichtig blijven doen hè? Zoals ik al eerder zei: 't Zou een beetje jammer zijn als wij geen leesvoer meer hebben, zodra jij van een berg stort .

Have fun en tot snel!! 't Komt voor ons nu ook rap dichterbij
Inge

Mam 12-11-2008 21:48

Hey Frenk,
Het is GELUKT we zitten er weer op goed he krijg net je sms binnen, goed man dat je kunt blijven staan op zo'n plank Jammer dat je geen blokjes krijgt van alles wat je doet je beweging krijg je wel.kus

Geuri 12-11-2008 23:29

...6a...

Pierre 13-11-2008 10:08

Je beklimt een berg en dan sta je midden in de zomer in de sneeuw. Niet vreemd dat je dan verkouden bent.
Zo te lezen geniet je er nog opperbest van. Veel plezier nog!

Paps 13-11-2008 12:28

Hey Boom,
WAT EEN FOTO's MAN!!! Vooral dat parachutespringen. De broek niet vol?
Verder schitterende verhalen en foto's. Ga zo door! Maak je de foto's met de zelfontspanner of pluk je iemand van de straat?

Groeten, pap

Astrid 13-11-2008 21:58

STUITERSTUITER...ik word helemaal hyper van de reiskriebels door je verhaal! Goed bezig hoor! Maareh...heb je als klein welpje niet plechtig aan de hopman beloofd dat je zorg zal dragen voor de natuur...nu vertrap je zo maar de nieuwe verse sneeuw Doe maar stoer
Byebye!

marion 14-11-2008 20:36

broer!!!!!!!!!

Ik vind het echt zo tof allemaal! En super fijn dat je zoveel post op deze site! Goed man denk je dat ik dat parachutespringen ook wel aandurf? lijkt me zo cool! wij een keer in Nederland nu? Met jou als springexpert durf ik wel

Ik heb inmiddels mijn eerste vaccinatie voor Thailand gehad, dus dat heeft het voor mij ook definitief gemaakt! Ik zei: ik laat niet voor 60 euro een spuit in mijn lichaam zetten, nou ga ik ook!!!

Dikke kus en liefs Mar

Bart 16-11-2008 17:47

Hey Frank,

Mooie foto's! Hier gaat het levendje zo z'n gangetje: Sindertklaas is weer in het land, dus het gesnaao kan weer beginnen

Veel plezier!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer