The Bay of Islands

En daar zijn we weer, 5 daagjes verder en inmiddels al vanalles gezien!

De vorige keer sloot ik af met dat ik in afwachting was van de check van de bluebird en verder dat het weer nog iets beter kon! Inmiddels heb ik de auto gekocht (zie foto) en de eerste 500 kilometers zijn gemaakt!

Goed, eerst dus maar eens even mijn auto'tje beschrijven.  Het is dus een Nissan Bluebird. Gekocht voor 2000 dollar (rond de 900 euro) en opgevijzeld voor nog eens 400 dollar. Hoe moet ik hem verder beschrijven? De motor klinkt vlak na het starten als een Harley, op het vlakke rijd hij met gemak de toegestane 100 km/u en bergop kan ik een vrachtwagen soms net inhalen :D Alhoewel ik nog wel even moet kijken wat het lampje betekend wat gaat branden als ik dat zo enthousiast probeer!

Goed, de 18e ben ik 's ochtends voor het eerst in mijn heilige koe gestapt en heb ik gelijk 300 kilometers naar het kleine Paihia gereden. Niet via de Highway natuurlijk... ik wil auto's die wel 80 bergop kunnen natuurlijk niet te veel in de weg zitten. Heb dus gekozen voor een aantal omweggetjes. (voor de kaartzoekers, via Leigh naar Welsfort en later nog vlak langs Helena Bay en Waihaha). Een schitterende tocht naar het centrum van The Bay of Islands!! Volgens vele mensen die ik daar gesproken heb "het mooiste deel van Nieuw Zeeland"... heb ik dat vast gehad ;)

In Paihia heb ik voor de twintigste een overnightcruise geboekt (Ja Richard, ik luister naar uw adviesen ;) ). De 19e moest ik dus nog even zien vol te maken met zelf bedachte activiteiten. Niet echt moeilijk op de plek waar in 18nogwattes de treaty tussen de Engelsen en de Maori's werd ondertekend waarmee New Zealand ook daadwerkelijk het onafhankelijke New Zealand werd. Ik heb dus de Treaty Grounds of Waitangi bezocht (incl. Maori-show) en ben aan de wandel gegaan richting een 5 kilometer verder gelegen waterval.

De 20e zou vervolgens de cruise vertrekken. Echter de vertrektijd was half vijf 's avonds, dus ook hier had ik nog tijd genoeg om wat anders te gaan doen! Een wandeling naar een uitzichtpunt op een bergje met een uitzicht over de Bay of Islands leek me een welkome tijdsvulling! 's Middags de boot op, kennismaken met de crew en de andere deelnemers en varen maar. Eerst een schietwedstrijdje (luchtbuksen) dan een uurtje vissen en vervolgens diner op het water met zonsondergang. Wat een luxe!!!

's Avonds vervolgens kayaken. Een hele bijzondere ervaring onder een schitterende heldere hemel met oplichtend plankton rond je peddels! Dat oplichtende plankton was dan ook de reden om er een nachtduik op te laten volgen! Verschikkelijk koud, maar gelukkig konden we weer warm worden bij de houtkachel.

De volgende dag bestond uit Snorkelen, kayaken en lunchen op een bounty eiland! Tijdens de tocht naar dat eiland nog welkom verrast door een vijftal dolfijnen die ons gezelschap kwamen houden!!! Wat wil een mens nog meer? Ook op dat eiland weer naar een uitkijkpunt gelopen.

Inmiddels heeft de reis me verder naar het noorden gebracht. Ik zit nu in Ahipara, vlakbij 99mile beach waar ik een tour naar Cape Reinga ga doen!

Ik houd jullie op de hoogte! Bedankt voor alle reacties, erg leuk om te lezen!!!!

Liefs Frank

Reacties 21

erwin 21-10-2008 10:04

Kan je ook de minder leuke dingen vertellen. Je zit ons jaloers te maken ;-) Klinkt allemaal erg tof daaro. Wat ik echter nog mis in je verhaal: heb je ook wat gevangen?

Arjan 21-10-2008 10:13

Ik wil ook!!!

Enjoy!

joke 21-10-2008 10:16

Let niet op de opmerking van erwin over dat vangen: das een typische visser! :-P
Het gaat niet om het vangen Erwin: frank heeft écht hobby's! Geweldig Frank: snorkelen, duiken, vissen, kayaken... Wat zal jij met een hemelse body terug komen! ;-)
liefs!

Bart 21-10-2008 10:29

Dude, dat bounty-eiland ziet er echt mooi uit
Jup, je hebt me jaloers

Afgezien van het slakkegangetje van de auto heuvelop, rijdtie fijn?

greets and looking forward to reading your next story!

simon 21-10-2008 10:58

Wat een wagen man
supervet eiland wel volgens mij daaren het is inderdaad om jaloers van te worden! dan nu maar iets proberen om jou jaloers te krijgen: het is heerlijk hier, lekker grauw en het begint al wat frisser te worden, en het waait en regent! geweldig om in nederland te zijn!

Corinne 21-10-2008 11:05

Mooi blauw is niet lelijk! Toffe verhalen man! Heb je al leuke mensen ontmoet?!

Inge 21-10-2008 12:05

Wow! Zucht...ik wil ook. Wel handig: jij bent per direct uitgeroepen als mijn persoonlijke navigator! Jacko wordt helemaal blij van mij... naast een min of meer uitgestippelde vakantie, krijgt ie nu ook de route op z'n bord . Ik wacht de volgende routebeschrijving.

Kus!

Paps 21-10-2008 12:46

Hey Boom,
Ik mag van m'n baas jouw berichten met foto's niet meer lezen. Het heeft een te grote demotiverende invloed op mijn werkzaamheden.
Ik ben verder echt niet jaloers.
Die auto ziet er trouwens best mooi uit. Hou wel de lampjes in de gaten hè? En hoe zit het met het verbruik?
Hey, het ga je goed en ik kijk nu alweer uit naar je volgende verhaal.

Groeten, paps

Hans 21-10-2008 17:04

Een knipperend lampje op het dashboard kun je vergelijken met de knipoog van een vrouw. Zoiets van; "we hebben het samen best naar ons zin hé?" Kortom gewoon doorgaan en je er niets van aan trekken.
Je overige verhalen doen ons wenig hier in Nederland hoor, wij hebben ook mooi weer, iedere warm tot heet, wij hebben ook strak blauwe luchten en mooie heldere nachten. Kayakken kun je hier ook en een diner aan het water met zonsondergang is allemaa zo gewoon.

Gerjanne 21-10-2008 17:43

Super om je verhalen te lezen joh. En gave foto met dat uitzicht! En je karretje houdt het vast wel uit. Als je 'm maar met liefde behandelt...

Mam 21-10-2008 19:16

Hoi Hoi,
Wat genieten toch en wat super handig voor ons! Straks kijken Inge en Jacko nog even voor ons en dan weten we precies wat we moeten gaan bekijken.En laat Hans maar kletsen SUPER jaloers
kus

Marion 21-10-2008 19:23

we doen m over, want al die spelfouten kunnen echt niet voor een secretaresse... dus bij deze:

zucht... en toch zou je denken dat je best een lieve jongen bent.... maar ik heb zo'n idee dat je heel goed weet wat je ons aandoet!

En dan verwacht je zeker ook nog dat wij blij zijn dat je geniet daarzo!

Nou wij vinden het toevallig heerlijk om hier aan het werk te zijn! en zouden voor geen goud willen ruilen uiteraard!

(maar stiekem, al zeg ik dat natuurlijk niet, is het fijn te horen dat je het zo naar je zin hebt!)

Liefs, kus, knuffel, kriebel

Marrie

Jacko 21-10-2008 22:09

Hoi Frenkie,

ik heb nu al zin......

Geniet ervan, want voordat je het weet ben je 7 jaar aan het werk ;-)

Jacko

Irma 21-10-2008 22:10

Hej!

Je verhalen klinken goed. Lekker snel een autootje geregeld en alweer heel wat kilometers gereden en veel gezien en zelfs al gedaan. Super! Nou ja, de tijd gaat ook snel, want je bent alweer een week weg uit NL.

Hier gaat alles gewoon door natuurlijk. Af en toe schijnt de zon, af en toe regent het. Zaterdag is scoutingdag en sommige ander dagen ook .

Veel plezier nog! En ik wacht alweer op een volgend bericht.

Groetjes Irma

Pierre 22-10-2008 03:31

Hey Frank!

Top dat je er meteen op uit bent getrokken, stilzitten is ook maar niks. Geniet ervan, ik probeer hetzelfde te doen

Bart 22-10-2008 09:26

Hey frank,

Klinkt allemaal goed kerel! Wat betreft je auto: klinkt als het syndroom waar de Toyota Aego bergop ook last van heef: je gaat een stuk minder hard dan je mag.

Geniet er van!

Groet,
Bart

Astrid 22-10-2008 11:36

Wauw Frank!!!
Dat klinkt superrr goed! Ik licht ook helemaal op, bijna net als die vissies! Ben jaloers hoor, ik zit hier nog suf geld te verdienen...
Genietse en have fun!

Inge 22-10-2008 22:47

Met al die brandende lampjes van de Nissan is het tijd voor de eerste poll:

Waar strand Frank met zijn Blauwe Vogel ?
a. halverwege de berg
b. bovenop de top met een rokende motor
c. hij rolt achteruit weer naar beneden
d. op de parkeerplaats van de schroothandelaar

We zijn benieuwd naar jullie mening.

Liefs, Inge en Joke

Mam 23-10-2008 11:46

hey Frenk,
Het is hier zo gezwellie in Wezep en omstreken we krijgen een super contact met elkaar de eerste poll staat er en misschien volgen er nu nog veeeeeel meer en dat allemaal door jou. Ik ga voor antw B want hoe dan ook je komt boven al zal je hem moeten drukken
liefs mam

Marion 24-10-2008 21:40

oei oei oei, moeilijk.... uhm ik ga voor antwoord C. Niet omdat Frank die auto niet naar de top krijgt, maar gewoon omdat dat humor is

Liefs!

Kitty 31-10-2008 11:32

Hoi Frank,

Wat een leuke verhalen zeg! En dat uitkijkpunt bij dit verhaal komt me erg bekend voor . Wij hebben volgens mij een foto die op hetzelfde punt genomen is . Heel veel plezier daaro, wij lezen je verhalen met heel erg veel plezier (en een beetje jaloezie )!!

Groetjes, Kitty

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer