The journey has been started!

En zo zit ik dan opeens achter een computer in New Zealand!

Na een mooi klein vluchtje over Nederland naar Frankfurt, een te lange vlucht naar Hongkong, een welkome 4 uur durende zwerftocht door die stad en een wederom te lange vlucht kwam ik gisterochtend aan in Auckland.

De bus naar het centrum gepakt en in die bus het boekje met hostels maar eens even opgezocht. In dat boekje stond een mooi hostel aan Ponsonby Road. Ik denk "het is nog vroeg dus ik hoef niet te bellen" en begin vol goede moed te wandelen.... jaja hartstikke vol dus. Gelukkig zijn die nieuw zeelanders hier ontzettend behulpzaam (niet te verwarren met verstaanbaar, wat dat zijn ze dan weer niet) dus na twee telefoontjes van de manager had ik een bed in een hostel 500 meter verderop.

Ik zit nu dus in Ponsonby Backpackers hostel. Ponsonby is zo ongeveer de meest fancy buurt van Auckland, dus dat heb ik alweer goed voor elkaar! Het toeval wilde dat ook Wilma en Erik (een paar kennisen van de dansschool) hier vlak in de buurt zitten, dus die heb ik meteen maar even opgezocht! Samen gisteravond een hapje gaan eten in een restaurantje in Mission Bay, dus ook het water rond auckland heb ik al even mogen bezichtigen! 's avonds gewoon doorgegaan met wakker blijven door een kroegentochtje te houden in Ponsonby en dat heeft als gevolg dat ik gelijk het goede ritme te pakken heb! Jetlags is voor mietjes!! ;)

Vandaag netjes om 8 uur mijn bed uit (ja mam, ik ga mijn dagen hier niet verslapen :-p ).

Een uurtje gezocht naar de backpackers auto market... ik liep maar een klein beetje de verkeerde kant op. Maar goed, inmiddels staat er een auto voor mij bij de mechanical check. Een Nissan Bluebird uit 1991!!! Ben benieuwd of die net zo netjes is als dat hij lijkt....

Dus wie weet morgen al de stad verlaten en op naar de natuur waarvoor ik hier gekomen ben!

Overigens is de lente hier net begonnen, en brand het zonnetje er als lustig op los. Door de wind is de trui echter nog wel nodig. Ik blijf voorlopig dan dus ook nog maar even op het Noordereiland, want het zuidereiland schijnt nog helemaal regenachtig en koud te zijn!

Ik houd u allen op de hoogte!

Greetz Frank

Reacties 12

Corinne 16-10-2008 08:43

Hey Frank,
Je hebt de lange zit overleefd! Goed man!
Heb die bluebird eens even opgezocht en dat ziet eruit als een degelijke auto Is ie wel mooi blauw?!

Pierre 16-10-2008 08:59

Gefeliciteerd aan de andere kant van de wereld!!
Je hebt de eerste stap al gezet en er zullen er nog vele volgen. Heel veel plezier en wie weet ...

ps: In Oz is een t-shirt en korte broek meeeer dan genoeg

Gerjanne 16-10-2008 09:28

Hee Frank! Fijn dat je veilig bent aangekomen. Hopelijk rijdt je autootje lekker, wees er zuunig op!
Groetjes en heel veel plezier!

Marion 16-10-2008 10:36

Jeeeeeej een berichtje kon niet wachten! Blij dat je veilig met al je benen op de grond staat.
En ga dan nu maar fijn genieten. En mij niet teveel missen.
Zien we binnenkort fotootje van de blauwe vogel??

Liefs!

Bart 16-10-2008 11:23

Heyyy Frank,

Nice dat je goed terecht bent gekomen
Ff een foto van dat japans gevogelte van je opgezocht, ziet eruit als een grote, degelijke bak
Hebbie m al terug van de check?

grtz Bart

Dagmar 16-10-2008 13:14

Woeper! Ben blij wat van je te horen, keep it up! Heel veel succes en vooral plezier daarzo, en zoals ik al zei, betrek mij/ons er ook een beetje bij

paps 16-10-2008 17:43

Hi Boom,
Helaas ben ik niet de eerste die reageert, maar sommigen moeten werken hè?! Hartstikke mooi dat het tot nu toe allemaal zo voortvarend gaat. Ik ben wel blij, dat je naar je vader hebt geluisterd en dat het een japanner is geworden. Nu maar hopen dat het ook blijft rijden.
Heel veel plezier verder en hou ons op de hoogte

Liefs, paps en mams

Jules en Frieda 17-10-2008 19:59

Hoi Frank!
Tja, wij lezen natuurlijk met veel nieuwsgierigheid je verhalen omdat we in februari zelf naar Nw. Zeeland gaan! Heel veel plezier, maak er wat moois van! Groetjes!

Inge 18-10-2008 00:20

Yo mate!! Ik kreeg commentaar, dat ik mijn reactie niet onder je verhaal had geplaatst, dus bij deze nogmaals de vraag: Als je ze niet kunt verstaan, hoe doe je het dan.... met handen en voeten??? Een Nissan Blue Bird...ik zie het al helemaal voor me: die kerel maar wapperen met z'n armen hahaha . Voorzichtig an en enjoy the trip!!

Kus!!!!

Elze 19-10-2008 19:53

Leuk dat ik je gisteren nog even aan de telefoon had . Geniet nog maar van je mooie tijd daar en zo als ik kan lezen doe je dat ook met je blauwe autootje (leuk hoor). Groetjes

GroepsVG 20-10-2008 11:42

Jeetje Woeper, een Nissan Bluebird. Ik ben jaloers.
Vroeger... zeg maar in 1991 toen mijn paps en mams hun Nissan Micra naar de garage brachten, keek ik verlekkerd naar het vlaggeschip van de Nissanvloot uit die tijd... de Bluebird, een beauty van weleer.

Wiljan 20-10-2008 22:39

Hey Frankie,

alles oke? Ik zit al vol nieuwsgierigheid te wachten op je volgende verhaal en je foto's. heel veel plezier nog en geniet ervan groeten wiljan

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Ponsonby Backpackers, Auckland

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer