Voor het eerst een dag niets doen, ook lekker!

Hoi lieve mensen,

Daar istie weer, een paar dagen later en een heleboel gedaan!

Gister ben ik aangekomen bij een familie Kroeze in Hamilton. Er reisde al 14 dagen een zak drop met me mee die ik op hier zou afleveren, dus dat moest maar even gebeuren! Piet en Marjan Kroeze zijn de oom en tante van 1 van de kabouters van Scouting. Hier aangekomen mocht ik gelijk aan tafel aanschuiven en ook twee nachten bivakeren. Helemaal super!!!
Voordeel is ook dat ik een paar uur kan besteden aan foto's online zetten (als backup) en rustig wat andere dingen kan uitzoeken.

Maar goed, even terug naar Thames, daar waar de vorige blog eindigde.
In Thames zou ik gaan wandelen... en zo geschiede! Startend met miezer, dwars door de wind, met op de top een fijne hagelbui en bijna storm, zijn we naar de pinnacles gelopen!

We?? ja, een duitse en een japanse dame, een schot en ondergetekende. Internationaal gezelschap in de binnenlanden van Coromandel dus.

De weersomstandigheden niet meegerekend wel een fantastische tocht!


's avonds naar Coromandel town gereden waar we de volgende dag met een treintje de berg op gekropen zijn.

Deze atractie is door een man in 27 jaar tijd gebouwd en is superleuk om een keer te zien. En eerlijk is eerlijk, ook het uitzicht op het eind was zeker de moeite waard!

De volgende dag naar Port Jackson gereden om een de coastel track te lopen. Naar Port Jackson kun je maar op een manier rijden... via een smalle gravelroad pal langs de kust.. FANTASTISCH!!! Ook deze wandeling was zeker mooi, maar verdwalen op een berg omdat ik een alternatieve route wilde lopen was wat minder intelligent ;) uiteraard als padvinder de weg weer terug gevonden :). 's Avonds naar Whitianga gereden om daar te tukken.

Gister de rondrit door Coromandel afgesloten door een kayaktocht naar de cathedral cove te doen.

Vervolgens de auto bij de garage opgehaald (de uitlaat had de tocht over een gravelroad niet geheel overleefd) en koers gezet richting Paeroa om een hele grote fles van Lemon and Paeroa te aanschouwen. (L&P is de, in NZ wereldberoemde, nationale frisdrank).

Vervolgens dus in Paeroa contact gezocht met de familie Kroeze, waarna ik naar Hamilton ben getuft. Vandaag mijn route voor de komende dagen uitgezocht. Via Raglan naar Waitomo en daarna richting Rotorua!

Greetz!

ps. voor heel veel foto's zie onderstaande links:

6 * Hongkong
19 * Auckland
36* Bay of Islands
17 * Ahipara - Cape Reinga
27 * Northland naar Coromandel
64 * Coromandel

Reacties 12

erwin 30-10-2008 08:35

Drukdrukdruk zo te lezen. Maar wel met erg gave dingen. Klinkt megatof! Veel plezier en denk zo nu en dan nog eens aan ons (het is hier -50 graden overdag en de werkdagen zijn 24h, 7 dagen per week ;-)

Bart 30-10-2008 09:05

Je hebt het er inderdaad maar druk mee.. plan je ook de meeste dagen vantevoren of zie je op de dag zelf nog wel waar je heengaat? En uitlaat weer helemaal top?


Mooie vraagstelling: Wat is het volgende onderdeel van de Blauwe Vogel dat het begeeft?

Corinne 30-10-2008 11:02

Toffe foto's man! Ziet er gaaf uit! Cool dat je nu met zon internationaal gezelschap op stap bent! Altijd handig voor je volgende vakantie!

Paps 30-10-2008 12:30

Hi Boom,
Geweldige foto's! Ik krijg er op deze manier nog meer zin in!

Wat de auto betreft: Kun je de vrachtwagens nu weer voor blijven?

Groeten,
Paps

Mam 30-10-2008 13:00

Leuk om nu ook meer foto's te zien Hoe warm is het daar nu?

Inge 30-10-2008 13:05

Wow (zucht). Jij hebt het er volgens mij wel reuze naar je zin als ik die foto's bekijk! Kom je nog wel terug ? Hoe lang heb jij in Auckland trouwens in die toren gezeten? Of wordt het echt zo snel donker? Nou...tot snel!!

Kussievanjezussie

ps1 Leuk mädchen
ps2 Heb jij je hostel voor oud en nieuw al vastliggen? Wij twijfelen...

marlies 30-10-2008 19:29

he Frankie,
Jij heb het wel erg naar je zin. Het is wel heel erg mooi daar. Leuk om je reis te volgen.

Groetjes je nichie.

Richard 31-10-2008 10:58

Kan je begrijpen dat de tocht naar Port Jackson minder is wanneer je meer dan 50 als dwazen rijdende kiwi's tegenkomt daar?
Goh, wat komen veel foto's mij bekend voor.
Laat Piet en Marjan de groeten doen aan Willem en Jennifer als zij ze toevallig kennen. Over een maand is toch de sinterklaas in Hamilton
Geniet ervan.

Richard

P.s. @ Inge, oud en nieuw kan je maar beter een hostel regelen. Alle kiwi's hebben vakantie en dus is het erg druk.

Marion 31-10-2008 13:53

Tsjonge heb je niks te doen daaro dat je zoveel op internet zit? nee hoor! alleen maar mooi voor ons! Je houdt ons goed op de hoogte! En ik kan me voorstellen dat je het wezepse schoon nog niet mist...
Oh ja, had ik al gezegd dat ik trots op je ben? ;-)

Smar van Mar (moet zijn smak, maar dat rijmt niet zo mooi ;-))

Pierre 01-11-2008 02:53

Zo te zien heb je het nog aardig naar je zin daar bij de Kiwi's!
In Oz kennen ze ook Big Structure, zoals die fles. Schijnt dat ze er hier zo'n 150 versc ihllende hebben

Veel plezier nog

Pierre

Inge 01-11-2008 11:44

Hé Richard, bedankt voor de tip . Ik heb Frank meteen opdracht gegeven om iets voor ons drieën te gaan regelen. Als je nog meer tips hebt...zijn ze van harte welkom

Groetjes,
Inge

Sebastiaan 02-11-2008 16:06

Zeg Woeper, met zoveel scouting ervaring had je natuurlijk kunnen weten dat blauwe vogels meer aandacht nodig hebben dan gemiddeld en dat je er niet zonder meer te wild mee om kan gaan.

Mooie foto's trouwens. Veel plezier en tot het volgende verhaal!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer